תפריט קייטרינג

תפריט קייטרינג ומה חושב לדעת לפני בחירת התפריט
אחת הבעיות המסובכות העומדות בפני מארגני אירועים (אנשים פרטיים, חברות, או מפיקי אירועים מקצועיים) היא בחירת תפריט מגוון ועשיר שיתאים לכל הנוכחים ובסוף האירוע כולם יצאו שבעים מרוצים, יהללו את האוכל ויבקשו לדעת מאיפה הגיע האוכל המשובח והטעים.
מבחר האופציות לבניית תפריט הוא אינסופי וחשוב לדעת, לשלב ולהבין את הדקויות בבניית תפריט בצורה חכמה ומדויקת שתתאים לחך של כולם. אז איך בונים תפריט קייטרינג באופן כזה שאפילו הבררנים ביותר, אניני הטעם ועדיני החך יצאו מסופקים? אם אתם בוחרים קייטרינג חלבי ננסה לתת כאן את המדריך המלא לבניית תפריט קייטרינג מדויק.
ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274
למידע נוסף לחצו כאןמהם הפרמטרים החשובים כאשר אנו בונים תפריט לאירוע?
- מספר האנשים – זאת אחת הנקודות החשובות ביותר בכל אירוע, כאשר אנחנו מתכננים אירוע יש לחשב את המספר המדויק ככל שניתן. במידה ונחשב לא נכון את מספר הנוכחים באירוע, כמות האוכל עלולה לא להספיק ויכול להתעורר מצב לא נעים שאנשים שהגיעו באיחור או המתינו מעט יגלו שרוב האוכל נגמר. ההמלצה שלנו היא להזמין קצת יותר ממספר האנשים על מנת שלא ייווצר מצב לא נעים של מחסור במזון.(כאשר נשאר אוכל לאחר האירוע אפשר לארוז אותו ולאכול בהמשך השבוע).
- סוג האירוע – לכל אירוע יש אופי שונה לחלוטין וגם הציפיות של האנשים מאופי האוכל משתנות בהתאם לנורמות החברתיות. בחתונות, בר מצוות ובת מצוות, במרבית המקרים נהוג תפריט של ארוחה מלאה, כלומר שלוש מנות: פינגר פוד או מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. באירועים קטנים יותר התפריט משתנה בהתאם לאופי האירוע, מיקומו ושעת האירוע.
- מחיר – עבור מרבית האנשים, שאלת המחיר הינה אחד הפרמטרים החשובים ביותר. ישנן שיטות רבות לחשב עלות קייטרינג, תפריט האירוע נבנה לפי עלות מנה אחת פר בן-אדם כלומר, מחשבים את העלות הכוללת ומחלקים במספר האנשים. חלק מחברות הקייטרינג נוהגות לחשב את עלות המנה לפי כמות המוזמנים ואילו חברות אחרות בונות תפריט דינמי אותו אפשר לשנות ולהתאים בצורה הטובה ביותר עבורכם. באופן הזה, אתם מחליטים מה להוסיף ולהוריד מהתפריט.
- שעת האירוע – ברוב מדינות העולם, נהוג שהתפריט באירועים הנערכים בשעות הבוקר, הוא קליל יותר מבחינת סוג האוכל והכמויות, ככל שמתקדם השעון כלפי הערב, התפריט הופך להיות מורכב יותר ובעל מנות מרובות יותר. (במידה והאירוע מתוכנן אחרי ארוחת צוהריים, נהוג להגיש קינוחים מתוקים, פירות יין ומשקאות).
- כשרות – אחוז גבוה מאוד של האוכלוסייה בישראל מקפיד על כשרות, על מנת לא לפגוע ברגשות של ציבור גדול, מומלץ לבחור בקייטרינג כשר (רצוי לבחור בקייטרינג עם השגחה של בד"ץ, כך שגם דתיים מאד וחרדים יוכלו להנות מהתפריט המשובח). כך נוכל להיות בטוחים שבאי האירוע ייהנו מהאירוע ללא חשש. חשוב לבחור לשים לב שלספק האוכל הוא בעל תעודת כשרות מעודכנת.
- איכות הקייטרינג – זה לא פשוט לדעת מראש מהי איכות האוכל שתקבלו לאירוע, אך ישנן מספר דרכים שיוכלו לסייע לכם לדעת מראש שהאוכל שהוזמן הינו ברמה גבוהה ובאיכות מעולה. ניסיון – כנראה שאם עסק קיים שנים רבות ועובד ברציפות, הדבר מעיד על כך שיש לו קהל לקוחות גדול שחוזר ומזמין ממנו. במידה והאוכל לא היה טוב לאחר מספר שנים מועט העסק היה סוגר את שעריו. פרמטרים נוספים לאיכות הקייטרינג – אפייה עצמית של לחמים ודברי מאפה, פירות וירקות טריים ומקצועיות השירות.
- מגוון – מהן האופציות שעומדות לפניכם בהרכבת התפריט? חשוב התפריט יהיה מגוון ככל האפשר, חשוב שבתפריט תהיה אופציה לקייטרינג חלבי, טבעוני, קונדיטוריה, ומחלקת ירקות ופירות. כדאי שהמטבח יידע לתת מענה למספר רב של סגנונות בישול: איטלקי, ים תיכוני, אסייתי, אירופאי ועוד.
- רגישויות – אחד הנושאים שעלו בשנים האחרונות למודעות הציבור, הוא נושא הרגישויות לסוגי אוכל שונים. לפני הזמנת הקייטרינג כדאי לברר עם האורחים, האם יש ביניהם כאלה הסובלים מרגישות מסוימת למזון כלשהו (גלוטן, לקטוז, פול, אגוזים ועוד). ניתן להתאים את התפריט, כך שיוכל להתאים גם לבעלי רגישויות שונות וגם הם יזכו להנות מהאירוע כמו כול שאר האורחים.
- המלצות – קבלת המלצות מחברים או בני משפחה היא דרך מצוינת לדעת האם כדאי להזמין מעסק מסוים. באמצעות המלצות תוכלו לקבל מידע לא רק על איכות האוכל אלא גם על אופי השירות, עמידה בזמנים ולקבל תמונה מקיפה על החברה שמספקת לכם את האוכל באירוע שחשוב לליבכם.
דליס מגשי אירוח מציעה שירות קייטרינג לאירועים בכל רחבי הארץ. האם אתם מעוניינים באירוע נפלא ויוקרתי וללא טרחה מרובה? אנו שמים לב לפרטים הקטנים כגדולים, עורכים את השולחנות ומעצבים אותם. אפשר להתרשם מהעיצוב היוקרתי בגלריית התמונות שלנו. במידת הצורך, אפשר לספק מלצרים שישרתו את האורחים. נשמח לשמוע ולענות על כל שאלה או בקשה בטלפון:
מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף
[email protected]