מגשי אירוח סושי - להרגיש כמו ביפן

מגשי אירוח סושי מאוד פופולריים ומבוקשים היום באירועים קטנים כגדולים. בין אם מדובר באירוע משפחתי בבית או בעבודה
אנשים רבים נכבשו בטעמו של המגולגל הזה על כל יתרונותיו הבריאותיים, המורכבים והצבעוניים. החדרתו לארץ לא הייתה חלקה. רבים התקשו לאכול דג נא או לנגוס באצה, אבל כל זה שייך להיסטוריה. היום מגשי סושי משדרגים כל אירוע והופכים אותו לחגיגה של טעמים. סושי עשוי משני רכיבים- חומץ ואורז. הוא לרוב עשוי עם דג מעושן או נא, ירקות וכמובן אצות בתוכן מתגלגל באומנות רבה כל התוכן הזה. המרכיב העיקרי הוא אורז עגול המבושל בתוספת חומץ אורז, זיכרון לסושי ראשון שהיה עשוי מחזיר אשר עבר שימור במלח.
ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274
מגשי אירוח סושי - הטעם של כל אירוע
פירושה של המילה סושי ביפנית עתיקה היא "אני מחמיץ". במקור היה מדובר כאמור במאכל כלשהו שעבר כבישה בחומץ. היום כאשר מזמינים מגשי אירוח סושי, מדברים על סוגים שונים אשר המשותף לכולם הוא אצת נורי, דגים או ירקות. הצורה הכי נפוצה של הסושי היא אצה המקיפה את האורז ומרכיב נוסף שהוא דג או ירק. יש מאקי/הוסו מאקי שהוא בעצם הרול היפני והוא נעשה מחצי או יותר של אצת נוקי. מאקי היא אצה החתוכה ל- 6-8 חלקים. לעומתם הפוטומאקי הוא כמו המאקי אך יותר גדול. זוהי אצה שבתוכה אורז, חביתה, ירק ודג. הניגירי הוא שילוב של דג, חביתה וירק החתוך עד ל-8 חלקים. סשימי הם נתחי דג נא המוגשים עם רוטב, ללא אורז. אינסיידאאוט הוא גם מ שקוראים אורא מאקי ובניגוד לרול המסורתי. האצה לא עוטפת את האורז, אלא שהאורז עוטף את האצה והמילוי. ויש קונוס טמאקי סושי- חצי אצה ובה ירקות, אורז ודגים. טמאגו- צורת קונוס, סושי סנדוויץ שכשמו כן הוא- סנדוויץ שכל רכיביו הם של סושי. כאשר מדובר בקומבינציה- זהו ערבוב של כמה סוגי סושי במנת סושי אחת. המון טעמים מגוונים. לכל אירוע אפשר להזמין היום מגשי אירוח סושי מסוגים שונים.מהי אצת נורי לסושי ?
מגשי אירוח סושי מורכבים מכמה סוגים של סושי. אבל קודם כל המשותף לכולם הוא אצת נורי היא איכותית מאוד והיא קריטית להכנת הסושי. האורז הוא קצר או עגול אשר לאחר שמכינים אותו מעורבב עם תחמיץ העשוי מסוכר מלח וחומץ אורז. הוא המרכיב הכי דומיננטי בכל סושי ולטעמו, מרקמו ואיכותו יש השפעה על נוחות הגלגול ואף על האיכות. המילוי לסושי מורכב בעיקר מדגים של מים מלוחים כמו פלמידה, דניס, אינטיאס, טונה, מקרל, הרינג, לברק ועוד. הטיפול בהם הוא מינימלי. מכיוון שאוכלים אותם נא הם חייבים להיות מאיכות מאוד גבוהה וטריים. הסלמון הוא כוכב הסושי אשר רק לאחרונה הפך לטרנד בסושי ביפן. סלמון סקין הוא עור אשר מצפים אותו בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק. פירוש המילה טמאגו ביפנית זה ביצה ובסושי הכוונה לאותה חביתה אשר בה עוטפים או ממלאים את הסושי. טמאגו מכילה סוכר, מירין, אבקת דאשי, ביצים ורוטב סויה לעתים מערבבים בה גם ציר עוף. כאשר עושים לדוגמה יום הולדת ורוצים שהכיבוד יהיה על טהרת הסושי, מזמינים את הסוגים הכי פופולריים והכי אהובים.מטוביקו עד ווסאבי...
אחד מהמילויים כי פופולריים בסושי הנו צנון יפני אשר כובשים בתערובת מיסו או מלח ובלחץ. יש לו צבע צהוב ופורסים אותו לרצועות לפני הנחתו על האורז. גם קאמפיו- דלעת יפנית כבושה משמשת למילוי לסושי. היא יכולה לשקול עשרות קילו, כאשר היא נפרסת תחילה לפס אחד ארוך ואחר כך לרצועות קצאות שמייבשים אותפם בשמש ומבשלים אותם בתוך מרינדה של רוטב סויה, חומרי טעם וסוכר. הווסאבי המפורסם משמש לתיבול הסושי או מוגש לידו. הטעם שלו חריף ודומה לשורש החזרת. צבעו ירוק זרחני. נעשה גם שימוש רב בג'ינגר כבוש אשר מבצע גם פעולת ניקוי של שאריות מה שנאכל קודם. השימוש בג'ינג'ר במערב הוא רב יותר. מגשי אירוח סושי כוללים בדרך כלל גם את הרטבים המתאימים לכל סוג של סושי. חובבי הסושי בארץ והם רבים נאלצו ללמוד כיצד אוכלים עם צ'ופסטיקס אגב זלילת סושי. בארץ יש כבר המון מסעדות המגישים סושי ולצדם גם ביקוש רב באירועים בהזמנת מגשי אירוח סושי. הם רב-גוניים, משולבים בטעמים שונים ועושים שמח בכל אירוע. קשה לראות מגשי סושי מלאים שכן הם נחטפים במהירות ובאהבה רבה. הם בריאים, לא "כבדים" מבחינת תזונה ומומלצים לאנשים שמעדיפים לאכול אוכל בריא עם ויטמינים טבעיים מהטבע. בכמה כלים מאוד בסיסיים ופשוטיםדליס מגשי אירוח מתמחה בשירותי קייטרינג חלבי ומציעה מגוון רחב של מגשי אירוח לכל סוגי האירועים.
מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף
[email protected]