ארוחה חלבית מושקעת- קייטרינג חלבי

ארוחת בוקר חלבית היא הדרך הטובה ביותר לפתוח את הבוקר - הכנו לכם מאמר על כל מה שצריך לדעת על ארוחה חלבית מושקעת
ארוחה חלבית מושקעת יכולה להיות לפתוח שולחן לרגל חגיגת חנוכת בית, אירוע חברה, יום הולדת בוקר, מסיבת פרישה ועוד. בשנים האחרונות יש העדפה ברורה לארוחות של קייטרינג חלבי מהסיבה הפשוטה שמדובר באוכל יותר קל ויש אומרים גם יותר בריא. ארוחה חלבית מורכבת מסוגים שונים של לחמים, סלטים שונים, קישים וכמובן שאי אפשר בלי גבינות בוטיק, ממרחים שונים ועוד אשר הופכים את הארוחה לחגיגה של ממש.
רבים לא מוותרים על שקשוקה בארוחה חלבית ומהסיבות הנכונות. אז מה הסיפור שלה? היא אחת המנות הכי מבוקשות בכל קייטרינג חלבי ונהוג לאכול אותה גם בבוקר וגם בערב. מדובר במנה מאוד פשוטה אך טעימה שמורכבת מביצים, עגבניות טריות, שום ותבלינים לצד לחם טרי שיכול לספוג את כל הרוטב המדהים שמקיף את הביצים העלומות.
קשה להבין מהי ההיסטוריה של השקשוקה בעבר הרחוק אולם לארץ היא הגיעה יחד עם עדות המזרח ובעיקר טריפולי ותוניס ולכן משערים שהיא גם נולדה שם. חיזוק נוסף למקור הטריפוליטאי שלה מגיע מכיוון דרום איטליה במנה שנקראת "ביצים בגיהינום" המורכבת מביצים מבושלות ורוטב פיקנטי של עגבניות. בארץ קיבלה המנה תוספות שונות שרק מעשירים את שלושת מרכיבי הבסיס מו גבינה, פטריות, חצילים ועוד.
ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274
לחם מחמצת- המלווה הקבוע בכל ארוחה חלבית מושקעת
בשנים האחרונות אנו שומעים יותר ויותר את הביטוי לחם מחמצת והוא גם אהוב ופופולרי מאוד בכל הזמנה של ארוחה חלבית מושקעת של קייטרינג חלבי אצל חברת קייטרינג המציעה מגוון רחב של מגשי אירוח חלביים. אם כן מהו בעצם ומה מקורו?. שף של קייטרינג חלבי מסביר. דגנים כמו כוסמין, שיפון וחיטה מכילים חומצה פיטית אשר ביכולתה לעכב ספיגת מינרלים מהמעי למחזור הדם. התפחה שלהם ע"י שמרים או לחלופין מחמצת שאור, מצליחה לנטרל חלק מהחומצה ולכן יש שיפור בספיגת המינרלים. החומצה הפיטית נמוכה בלחם מחמצת בכ- 52% מאשר בקמח ובלחם שאור הייתה פחות חומצה פיטית כ- 71%.את הלחם הזה תוכלו לקבל בארוחה חלבית לצד ממרחים שונים כמו סלט ביצים, ממרח גואקמולי, ממרח טונה, שמנת עגבניות ועוד. בדרך כלל תכלול ארוחה חלבית כמה סוגי לחמים ולצדם ממרחים, גבינות, חצילים מאוגנים עם טחינה, וכמובן סלטים בריאים ועשירים.
סלמון מעושן- כוכב השולחן !
אם יש לכם אירוע חברה או אירוע פרטי ואתם מזמינים ארוחה חלבית מושקעת, בוודאי לא תוותרו על סלמון מעושן שהוא לא רק מאוד טעים אלא שיש לו גם הרבה יתרונות בריאותיים.בעברית קוראים לסלמון אילתית. זהו דג בצבע ורוד שחי באוקיינוס ומטיל את הביצים שלו במי הנחלים. הוא מאוד מזין ומכיל כמויות גדולות של חלבון, עשיר בחומצות אומגה 3, ויטמין A, ויטמין D, אשלגן, סלניום, סידן ועוד. הסלמון מסייע להורדת דלקתיות מהגוף ומאוד מומלץ לאכילה אצל אנשים הלוקים בדלקות פרקים, אנגינה, פסוריאזיס ועוד. אחד הממרחים הכי אהובים היום הוא סלמון בגבינת שמנת, צירוף נפלא וטעים שלא נפקד מקומו על שולחן חלבי בשום אירוע נחשב.
סלמון הולך מצוין עם לחמים וסלט לצדו וכן יש המעדיפים אותו עם רטבים שונים שמתאימים לדגים. כמובן שהוא הולך נפלא עם יין לבן.
מאיפה הגיעו הקישים והפוקצ'ה?
אין שולחן קייטרינג חלבי של ארוחת בוקר מושקעת בלי פוקאצ'ה שהיא אחד ממיני המאפה הכי טעימים ואהובים היום בארץ. שמה כמובן איטלקי ובאיטליה מכינים אותה עם שמן זית, עשבי תיבול ובצל. משמעות השם שלה הוא "מרכז" והכוונה היא לאותה אח שהייתה במרכז כל בית ועליה אפו אותה.המתכון הבסיסי יש אומרים הגיע מיוון העתיקה או מהאטרוסקים, אולם היא ידועה כמאכל של מחוז ליגוריה ששמו האיטלקי הוא "פוקאצ'ה ג'נובזה". היא מאוד פופולרית בארץ והיום ממש כמו באיטליה, בגרסתה החלבית מניחים עליה גבינות וירקות. הבצק עצמו דומה לבצק של פיצה, רך מבפנים וקריספי מבחוץ וטעים להפליא. באיטליה משתמשים בפוקאצ'ה להכנת כריכים.
כבר מזמן לא קוראים לפשטידות בשם הזה אלא "קישים" וכאשר מדובר על קייטרינג חלבי מדובר על קישים אישיים ממולאים בכל טוב. מקורו של הקיש הוא בצרפת שם מכינים אותו כמאפה עגול ועליו ירקות וגבינות. הוא יכול להכיל גם תערובת של ביצים, שמנת ועוד. לעתים מכסים את הקיש בירקות ובעצם בתוכו יש את המילוי. בצרפת וגם בארץ הוא נחשב כמנה שאפשר לצאת אתה החוצה לפיקניק לים, מנה שהיא לא קרה ולא חמה אבל נוח לאחוז בה משום שהיא מכילה גם קמח ומילוי מסוים. יש קישים עם גבינות, פטריות, בצל, ירקות ויש גם קישים מתוקים על מגשי קינוחים מתוקים לכל אירוע.
מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף
[email protected]