מתלבטים לגבי מגשי האוכל באירוע שלכם? הוסיפו מזטים לאירוח.
זה לא סוד, כולם אוהבים אירועים ומחכים להם. המפגשים החברתיים, המפגשים המשפחתיים וההזדמנות להתלבש יפה ופשוט לחגוג, כי תמיד יש סיבה למסיבה. בין אם אלו אירועים קטנים ובין אם אלו אירועים גדולים. ימי הולדת עגולים, חתונה, בר או בת מצווה, ברית או בריתה או אפילו גיבושים של חברות ועסקים. יחד עם זאת, כולם גם יודעים מהי גולת הכותרת בכל אירוע, האוכל כמובן. האוכל משאיר את הרושם, הטעם ומאפשר לנו לזכור באמת איך היה האירוע תוך שהוא מחבר בין אנשים, גם אלו שאינם מכירים. איך יודעים לבחור מזטים לאירוח ובכלל האם מזטים הם הדבר היחיד שמגישים? מיד נגלה לכם את כל הסודות לאירוח מושלם.
מזטים לאירוח – זה לא סתם טעים, זה גם מיוחד
כדי ליצור חווית אוכל בלתי נשכחת, בחירת המזטים משחקת תפקיד מכריע. כרושם ראשוני של האווירה הקולינרית המזטים משרים אווירת בוטיק. עם זאת, המשימה של בחירת המתאבנים המושלמים יכולה להיראות גם מאתגרת, במיוחד כאשר בוחנים קבוצה מגוונת של אורחים. הנה כמה קווים מנחים שיעזרו לכם לבחור את המזטים המושלמים:
הצעד הראשון הוא להבין את העדפות האורחים שלכם. האם יש הגבלות תזונתיות, אלרגיות או רגישויות מיוחדות שאתם צריכים לדעת עליהם? אם כן, דאגו לבדוק אותם. האם האורחים שלכם אניני טעם, או שהם אוהבים את כל המנות ואת כל הסגנונות? השתמשו במידע זה כדי לבנות
תפריט מזטים לאירוח שיענה על הצרכים של כולם מבלי להתפשר על הטעם והמגוון. הציעו מבחר אפשרויות צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן ובשר במידת האפשר, כדי להבטיח שכולם ירגישו שחושבים עליהם.
אוהבים אירועי קונספט? אם כן, המתאבנים שלכם צריכים להתאים לנושא זה. לדוגמה, למסיבה בנושא ים תיכוני, ייתכן שתבחרו במגשי אירוח עם שילוב של חומוס וזיתים, בעוד שפייסטה מקסיקנית יכולה להתחיל בסביצ'ה, גוואקמולי או מיני טאקו. באופן דומה, אם המנה העיקרית שלכם עוקבת אחר מטבח מסוים, נניח איטלקי, השלימו אותה עם מתאבנים קשורים כמו ברוסקטה או שיפודי קפרזה. עם זאת, אל תימנעו מגישת מיקס אנד מאץ' אם היא מתאימה לקהל שלכם.
מתאבנים נועדו באופן מסורתי להיות בגודל נגיסה, קלים לאכילה, ולא מבולגנים מדי. פריטים גדולים מדי, מטפטפים או מסובכים לאכילה יכולים להפריע לאורחים, במיוחד במסיבה שבה אנשים עומדים או מסתובבים. שיפודים, סליידרים, מטבלים עם לחם או ירקות ופטריות ממולאות הן אפשרויות מצוינות שבדרך כלל דורשות מאמץ מינימלי לאכילה.
גיוון הוא תבלין החיים, וזה בהחלט מתאים למזטים. תפריט מזטים צריך לכלול שילוב של אפשרויות מלוחות, מתוקות ואולי חריפות. באופן דומה, נסו לכלול מגוון מרקמים: חלקם קרמיים (כמו מטבל תרד וארטישוק), חלקם פריכים (כגון ברוסקטה), וחלקם רכים (כמו פטריות ממולאות). המטרה היא להציע תענוג קולינרי לאורחים שלכם עוד לפני שהמנה העיקרית מגיעה.
מה הכי חשוב לדעת?
שיקולים עונתיים יכולים גם להשפיע על בחירת המזטים. אפשרויות קלילות ומרעננות כמו שיפודי גספצ'ו מלפפון או אבטיח מושלמות למסיבות קיץ, בעוד שאפשרויות כבדות וחמות יותר כמו דגים או פשטידות מיני עשויות להתאים יותר למפגש חורף. כך גם יש לכם הזדמנות להשתמש בתוצרת טרייה ועונתית, מה שמשפר את האיכות והטעם של המזטים לאירוח.
המזטים נועדו לעורר את התיאבון, לא להיות הארוחה המלאה. מומלץ להכין כ3-5 חתיכות לאדם לשעת מינגלינג לפני ארוחת הערב העיקרית. אם מזטים לאירוח הם האירוע המרכזי, יש לשאוף ל12-15 חתיכות לאדם. אבל זכרו גם את גודל המזטים וחשבו זאת בהתאם כמובן.
גם אוכל צריך להיראות אסתטי
המראה של מגשי האוכל חשוב לא פחות מהטעם. מזטים צבעוניים ואסתטיים מעוררים תיאבון יותר ויוצרים חגיגה ויזואלית לאורחים שלכם. אל תשכחו לוודא גם איך הם יוגשו, פלטות יפהפיות, מחזיקי שיפודים וקערות מטבל יכולים להוסיף לאסתטיקה הכללית. חשבו על המשקאות שאתם מתכננים להגיש. המתאבנים צריכים להשלים באופן אידיאלי את הבחירות הללו. אם אתם מגישים יין, קחו בחשבון את הכלל של זיווג המשקאות עם האוכל. מאכלים קלים עם יינות קלים ומאכלים כבדים יותר עם יינות חזקים. לדוגמה, שרדונה משתלב יפה עם מזטים של פירות ים, בעוד שקברנה סוביניון עשיר יכול לעמוד מול סליידר בשרני או ברוסקטה.
תגוונו, אבל תשמרו על אותנטיות
אמנם כיף להתנסות בטעמים אקזוטיים בהגשות ייחודיות, אבל תמיד כדאי לכלול כמה מתאבנים קלאסיים מנוסים. אלה יכולים לכלול פריטים כמו ברוסקטות קלאסיות, טורטיות, מגשי סושי, הם בדרך כלל חביבי הקהל ומציעים אפשרות בטוחה לאנשים שהינם פחות הרפתקנים באוכל. המטרה של כל אירוע ומפגש היא שכולם ייהנו, וזה כולל את המארח. בעוד בחירת המזטים היא חשובה, אל תתנו לזה להפוך למקור למתח. תהנו מהתהליך, שתפו חברים או משפחה בהכנה במידת האפשר, הזמינו מחברה מקצועית המתמחה בהגשת מזטים לאירוח וזכרו שבסופו של יום, השמחה בחברה טובה עולה על הכל.
לא מוותרים על איכות ומקצועיות באוכל
בחירת המזטים הנכונים היא שילוב של הבנת האורחים שלכם, התאמה לנושא של האירוע ויצירת איזון של טעמים, מרקמים ואוכל שקל לאכול אותו. כאשר עושים זאת בצורה נכונה, מתאבנים יכולים לתת גוון ייחודי לאירוע, ולהשאיר את האורחים שלכם עם טעם של עוד. בחירת אנשי המקצוע הנכונים תוכל כמובן רק לתרום לכך. חברת 'דליס' היא מהחברות המובילות בתחום הקייטרינג ובתחום מגשי האירוח ומציעה לכם מגוון של מזטים לאירוח באיכות גבוהה, במגוון טעמים, ולמגוון האוכלוסיות עם ההעדפות הקולינריות השונות. כל מה שאתם צריכים כדי שהאירוע שלכם יהיה מושלם לא רק מבחינת האווירה, אלא גם מבחינת הטעם.