מגשי אירוח סושי - הדובדבן של כל אירוע

מגשי אירוח סושי

הלהיט החדש של האירועים כבר כאן! מגשי אירוח סושי הופכים כל אירוע לחגיגה של צבעים וטעמים
אין היום כמעט אירוע מוסדי או פרטי בלי מגשי אירוח סושי שעשה את העלייה שלו לארץ לפני 34 שנים ומאז גולגלו ונדחסו מיליוני אצות עם מילויים שונים, על שמותיהם היפנים: פוטומאקי, קליפורניה רול, אינסייד-אאוט ועוד. זוהי קולינריה יפנית מסורתית שהפכה למאכל לאומי ישראלי, ושבה את חיכם של כל אוהבי מנת האורז והתוספות המפתיעה הזו שנראית כמו מיצג קולינרי צבעוני.

זה היה בקיץ 1988 כאשר מסעדן מוביל החדיר את הסושי הראשון לארץ,  יותר נכון למסעדה שלו בהרצליה והשאר היסטוריה. יש כאלה שאוהבים סושי בטעם מסוים, יש כאלה שאוכלים את כל הטעמים ומי שאוהב ומארגן גם איזו יום הולדת או מסיבת יום נישואין, לא שוכח להזמין גם מגשי סושי שכן מסתבר שסושי משמח חך רעב כמו שיין משמח לבב אנוש וזה נכון.

בתוך עשור מפתיחת המסעדה הראשונה, כבש הסושי את ישראל ובשנות ה-2000 כבר היו בארץ 100 מסעדות ודוכני סושי שהציעו את הלהיט לתורים הארוכים שהיו אז בכל מקום. בשנת 2013 אפילו היה כאן פסטיבל במסגרת השקת הסויה "קיקומן" ובו השתתפו 25 מסעדות ידועות לחגוג לסושי הישראלי 25 שנה לעלייתו ארצה.

במאמר הבא נגלה איך נוסף הסושי למאכל פופולארי במיוחד בקרב מגשי אירוח השונים המוצעים בישראל


ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274
 

קולינריה מסורתית חגיגית- מגשי אירוח סושי!

מעטים הם אוהבי הקולינריה שלא פתחו את הפה והלב לסושי היפני. מדובר על מנה מעוצבת למשעי שלא הייתה מביישת שום אירוע יוקרתי, ולא רק זה אלא שהיא מגוונת למדי וניתן להזמין אותה במילויים רבים ושונים, מה שהופך את החגיגה לחגיגת טעמים נפלאה ולאוהבי הסושי לשיא ההנאה.

פירושה של המילה סושי ביפנית עתיקה הוא "אני מחמיץ" במקור הייתה הכוונה למאכל כבוש. היום ההגדרה סושי כוללת מזון הנעשה עם אורז וחומץ, אצת נורי כמובן, דגים או ירקות ושילובים של שניהם.

כל מי שמזמין מגשי אירוח סושי, ילך על 7 הסוגים  כי מבוקשים ופופולריים גם בעולם והם: מאקו סושי- בתוכו יש לרוב פיסת דג נא או ירקות כרוכים בעטיפת גליל אורז דביק ואצת נורי. ניגירי סושי נראה כמו אצבע אליפטית מוארכת עשויה מאורז דביק, מעליה נח לו דג נא ולעתים אצת נורי או חביתה יפנית.

סוג נוסף פופולרי מאוד הוא טמארי סושי אשר בו מגולגל האורז בצורה של כדור. טמאקי סושי עשוי בצורת קונוס מאצת נורי ובתוכו מילוי של דג, ירקות או אורז. מנת הסושי הזו אינה נאכלת כמו רוב המנות באמצעות צ'ופסטיקס אלא בידיים, משום שהוא יותר גדול מכל סוגי הסושי.

מגשי אירוח סושי חייבים להיעשות מחומרי הגלם הכי טריים, בשילובים הקלאסיים המסורתיים שלהם.

אוסקה סושי, קנסאי סושי וסאשימי

הסאשימי למרות שהוא כלול בסוגי הסושי השונים, איננו סושי אלא פיסה של דג נא, ברוב יפני ובלי אורז. בדרך כלל נו נחשבת כמנת פתיחה ואין לאכלה אחרי הסושי. מסורת זו מסורת.

אוסקה סושי מכונה ביפנית "סושי לעצלנים" משום צורת הכנתו הקלה, אשר איננה דורשת ידע כמו לגלגל רול מאקי סושי לסוגיו. אוסקה סושי נעשה בתיבה מיוחדת בה דוחסים אורז ואצת נורי, באמצעות מכסה התיבה דוחסים הכל פנימה ומוסיפים פיסות דג נא וירקות ותוספות שונות אחרות. בסוף יוצא רול סושי מרובע. ויש גם רול סושי בו האורז עוטף את האצה ולא להיפך והיא ממוקמת בתוך הרול ומשום כך הוא נקרא  אינסייד אאוט.

מעבר לכך שיש ביקוש גבוה מאוד באירועים להזמנת מגשי אירוח סושי בנחטפים כמו פטריות אחרי הגשם בכל אירוע, הם גם מביאים את הניחוח היפני הטקסי, כי לאכילת סושי יש חוקים משלה וזהו טקס מסורתי מעניין שהופך את כל החוויה גם למנה טעימה וגם עם משמעות.

כיצד הומצא הסושי ולמה?​

כמעט לכל מאכל בעולם יש היסטוריה ושל הסושי מיוחדת במינה. הרבה מנות שאנו אוכלים גם היום ממטבחי עולם שונים, נוצרו תחילה מתוך כורח המציאות. לא היה תנור, לא היה מקרר, מזג האוויר אילץ את הכפריים להמציא כל מיני שיטות לשמר את המזון, זהו גם מסעו של הסושי שלנו.

היום מגשי אירוח סושי, נראים הדבר הכי טבעי שבעולם, אבל בעבר זה לא היה כך. הרעיון המרכזי ביצירת הסושי היה הרצון של הכפריים במזרח אסיה לשמר דגים ביפן הפיאודלית והמודרנית. אחר כך זה התגלגל לכל העולם ולדוכני מזון מהיר ומה שהתרחש בעולם כולל מלחמות, רעידות אדמה, שריפות ושינויים חברתיים, הם אלה שתרמו לעיצוב הסושי כפי שאנו מכירים אותו היום.

מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף 
[email protected]
צרו קשר
   
נשמח לשמוע מכם!
מספר נייד לא תקין