מגשי אירוח מתוקים – מאוזני המן ועד טראפלס

אז מי עוד לא הזמין מגשי אירוח מתוקים עם אוזני המן למסיבת התחפושות שלו?
אין ספק כי פורים זו סיבה מספיק טובה כדי לאכול את העוגייה המתוקה הזו שמתחילה במגילת אסתר ומסתיימת בפה שלנו. והיום שלא תחשבו אזני המון זה לא מה שהיה פעם- לא רק עם מילוי תמרים אלא שיש חגיגה של ממש סביב הבצק הפריך הזה והמילוי שלו. תוכלו להזמין אוזני המן עם מילוי של פסק זמן, פיסטוק, פרג, שוקולד ותמרים. יש מארזים קטנים ויש מארזים גדולים. זו גם סיבה להוסיף עוד כמה מגשים מתוקים למסיבה כי אין מתוק כמו החג הזה. אל תוותרו על פחזניות טראפלס. גם לא על אקלרים מטריפים בטעם פיסטוק או פטיסייר ומיני פאי כמו: פטיפור פיסטוק, פאי אגוזים, ונוס פטל מגנום תות, מקרון ופחזניות.
דליס מגשי אירוח מתמחה בהכנת קינוחים מתוקים וטעימים במיוחד - כל מה שצריך זה רק לבחור ולהרכיב את המנה האחרונה הטעימה ביותר לאורחים שלכם.
ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274
למה אוזני המן?
אין כמו מגשי אירוח מתוקים עם אוזני המן במילוי של טעמים שונים, ואם שאלתם את עצמכם על שום מה, אז הנה ההסבר.המן הרשע צורר היהודים, הסית את המלך אחשוורוש נגדם וביקש ממנו להרוג אותם בכל המדינות הפרסיות בהן שלט הרשע. פעם בעבר, ממש באותה תקופה היה נהוג לקצוץ אוזניים של פושעים לכן במגילה כתוב "ופני המן חפו". אבל יש אומרים כי מנהג אכילת אוזני המן בפורים בכלל קשור לאופה אחד מפרנקפורט אשר בשנת 1615 היה אחראי על פוגרום נגד היהודים בעיר עד שגירש אותם. פטימלך הרשע הזה גרם לכך שכולם יצאו מהעיר והם נדדו חצי שנה מחוץ לעירם, עד שהרשע נתפס ונאסר. הוא הוצא להורג בתלייה בכיכר העיר וראשו נערף, אבל עוד לפני כן קיצצו את אוזניו. ולכן אומרים יודעי היסטוריה ודבר- היהודים אוכלים אוזני המן בפורים לזכר אוזניו של הרשע. ויש גרסה נוספת לאוזני ההמן והיא קשורה למראה הכובע המשולש כמו שהיה לנפוליאון והוא היה דומה לכובע של יועצי אחשוורוש, ולכן בעוד אנו נוגסים בעוגייה בעלת שלושת הקצוות אנו מקצצים ברשע. סיבה טובה!
אקלרים קינוח אלוהי – לא תוכלו לעמוד בפניהם!
מגשי אירוח מתוקים, כוללים גם אקלרים שהם מהמטבח הצרפתי. זוהי פחזנית ארוכה עשויה מבצק רבוך, שאופים אותה בתוך תבנית מוארכת קטנה, לתוכה מזליפים את הבצק עד שהוא הופך למוזהב ונאפה כאשר הוא חלול מבפנים. בדרך כלל ממלאים אותו בקרם וניל, או פטיסייר או קצפת ומעליו זיגוג שוקולד. יש גם זיגוגים כמו פודינג קפה ורום, מילוי בטעמי ערמונים, פירות ועוד. ממה שידוע על האקלר מקורו עוד במאה ה-19 בצרפת. יש הגורסים כי האקלר הראשון הוכן ע"י מארי אנטואן קארם, שהיה שף מאפים ידוע בבית המלוכה הצרפתי. המתכון הראשון הידוע מופיע בספר שפורסם בשנת 1884 מאת ד.א. לינקולן. אם בודקים את פירוש המילה אקלר, הרי פירושה הוא "ברק" ויש האומרים כי הוא נקרא כך משום שהזיגוג שלו מבריק.פחזניות הקלאסיקה של מגשי אירוח מתוקים
מגשי אירוח מתוקים הכוללים פחזניות בעצם נוגעים באחד הקינוחים הכי קלאסיים של המטבח הצרפתי. הן מהקינוחים הכי ראשונים של המטבח הזה. יש מי שאומר שהן הגיעו לפאריס דווקא ע"י קונדיטורים איטלקיים וליתר דיוק עם קתרינה דה מדיצ'י. היא הייתה נסיכה איטלקית שהתחתנה עם הדוכס מאורליאן, אשר יהפוך במשך השנים לאנרי השני מלך צרפת. אחד הקונדיטורים האיטלקיים האלה או יותר נכון השף פנטרלי, המציא עוגה ששמה הוא כשמו "פאט אה פנטרלי" ובמשך הימים הבצק הזה קיבל את השם "פופליני" ואחר כך "פופלין". במשאה ה-18 הגיע קונדיטור צרפתי אשר העניק שם חדש לפופלין הזה וקרא לו בצק רבוך ואחר כך הגיע עוד שף ויצר פחזניות ומילא אותן בקרם.האמת היא שהאקלרים והפחזניות נעשים מאותו בצק ובכל מקרה שניהם טעימים באותה מידה רק שונים בצורתם. הבצק שלהם הופך במשך האפייה לחלול ואז אפשר למלא אותן במליות מתוקות וקרם הפטיסייר ווניל הוא המילוי הקלאסי של העוגיות האלה ולקונדיטוריות בצרפת קוראים פטיסרי. מעבר לשתי העוגות המדהימות הללו תוכלו להזמין על מגשי אירוח מתוקים גם פאי בטעמים, טארטלטים, עוגיות בטעמים, בראוניז מהמטבח האמריקאי "החומיות" המענגות ועוד.
מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף
[email protected]