מגשי אירוח כשר - שיהיה לבריאות !

יותר ויותר אנשים מזמינים לחגים ולשבתות מגשי אירוח כשר ולא רק מטעמים דתיים אלא גם מטעמים של בריאות
הלכות הכשרות לא נוגעות רק לתחום הדתי אלא הבריאות. כמעט על כל מוצר אשר נקנה בארץ מצוינת המילה "כשר" בין אם מדובר במעדני חלב, חטיפים או כל מוצר אחר. משמעותה של המילה הזו ביהדות היא "מוכן לאכילה". הכשרות ניתנת גם עבור תהליכי ייצור של מזון בשרי או חלבי במפעלים, מסעדות, חברות קייטרינג ועוד.
כדי שמוצר יהיה כשר הוא חייב לעמוד בהלכות הכשרות המסוימות לגביו ולכל יסוד של מזון או חומרי גלם יש את התנאים שלהם לקבלת הכשרות. בנוסף, יש כל מיני רמות של כשרות מטעם מוסדות דתיים שונים וחתימת הכשרות שלהם תתנוסס על כל אריזה.
ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274
ממי מותר לאכול?
הן מוצרי בשר והן מוצרי חלב הן תוצר של חיות ובהמות ולכן הלכות הכשרות קובעות כי אלה המותרות לאכילה חייבות שפרסותיהן תהיינה שסועות ולהעלות גירה, וכן חיות מסוימות אשר אוכלות עשב.בין אם מפיקים מהם גבינות או חלב או כל חומר גלם אחר לקייטרינג חלבי, מגשי אירוח כשר כוללות למשל גבינות בוטיק רק מאותם בעלי חיים מותרים ועל כך מקפידים בנוסף לשמירה על הלכות ייצור, שמירת שבת ועוד אשר גם הם פרמטרים משמעותיים בקבלת כשרות לחברת קייטרינג חלבי למשל.
עפ"י התורה יש 24 סוגים של ציפורים האסורות למאכל אדם כמו עיט, נץ, נשר ועוד. גם ביצים כשרות חייבות להיות מעופות טהורים.
מזמינים סלמון ואמנון כשרים לחגים
מגשי אירוח כשר יכולים לכלול דגים כמו סלמון או אמנון טריים להם יתרונות תזונתיים עצומים, והם כמובן כשרים. לדגים כשרים חייבים להיות "סנפיר וקשקשת" אשר מכסה את גופם. גם אם לדג יש קשקש אחד בלבד הוא כשר לאכילה. גם סושי כשר אפשר להזמין על מגשי אירוח ואין מישהו שיסרב למנה הזאת. הכשרות שלהם הם גם משום היותם כשרים וגם משום שהם הוכנו בכלים כשרים.כאשר מדובר בסלטים כשרים אז כמובן שנדרשת הקפדה על בדיקת כשרותם לאחר שהם נעקרים מן האדמה כמו כרובית, תרד ועוד.
כמובן שבמטבח קייטרינג כשר צריכים להתנהל עפ"י כל חוקי הכשרות הנוגעים גם לכלים, לחומרי הגלם, לשעות הפעילות כולל כאמור שמירת שבת ופיקוח של משגיח כשרות על כל התהליכים של הכנת המזון.
כשרות כחול לבן
כאשר מדובר בצריכת חומר גלם כחלב לצורך הכנת מנות של תפריט קייטרינג מגשי אירוח כשר חלבי , יש הקפדה על צריכה של מוצרי חלב למיניהם מחלב כחול לבן. בארץ רוב המשקים מפוקחים ומנוהלים ע"י יהודים כידוע ולכן אין חשש שהחלב לא יהיה כשר אם הוא משווק בארץ, קייטרינג כשר משתמש רק בחלב מקומי מתוצרת הארץ וכן בגבינות כשרות.גם בחו"ל אגב יהודים המקפידים על כשרות צורכים רק מוצרים שנחלבו ע:י יהודים או בהשגחתם. בארץ על גבי החלב יציינו את המילים "חלב ישראל" על כל אריזה של כל מוצר אשר הופק מחלב כשר וכמובן שגם על אריזות הגבינות המשמשות חברת קייטרינג של מגשי אירוח יצוין חלב ישראל.
בנוסף חשוב שלא רק המוצרים יהיו כשרים אלא שהם הוכנו או בושלו ע"י יהודים בלבד ועל כך יש להקפיד וכמובן ששום קייטרינג לא יכול לקבל תעודת כשרות אם הוא לא נוהג כך.
לחם דגנים כשר על מגשי אירוח
כאשר מזמינים תפריט של מגשי אירוח כשר, זה כולל בדרך כלל גם מגשי לחם, לחמניות, עוגות או עוגיות הנעשים מקמח. לנושא כשרות של דגן יש לציין כי מדובר על פי התורה בהלכות "התבואה החדשה" הקובעות תקנות שונות כמו אם החיטה נקצרה לפני פסח אסור לאכלה אלא רק לאחר היום השני של פסח. ישנם שני סוגי דגן אחד שמכונה "חדש" וזמנית הוא אסור למאכל ודגן "מבוגר" שכבר "חגג" פסח אחד הוא ישן ולכן הוא מותר לאכילה.
בנוסף יש מנהג של הפרשת חלה (שאגב אין לה קשר לחלות שבת), כאשר לשים כמות של בצק ששוקל לפחות 1.2 ק"ג. לצורך אפיה. יש להסיר ולשרוף חלק קטן ממנו ולברך על הפרשת חלה . זהו זכר למנהג שהיה נהוג בימי בית המקדש בו נתנו לכהן חלק מהבצק , ורק לאחר מכן הבצק היה כשר לאפייה ועוד.
מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף
[email protected]