כיבוד בריא

כיבוד בריא

כיבוד בריא לאורחים – זה לא רק טרנד חולף!
כל מי שמזמין אליו קבוצה גדולה של אורחים או מארגן אירוע מיוחד יודע שישנה התלבטות הקשורה בהזמנת הכיבוד או המאכלים שייקחו חלק באירוע.

לעיתים נדמה שישנה סתירה בין אוכל בריא לאוכל טעים, ולכן כאשר רוצים לארגן אירוע – נדמה שיש לבחור בין שתי האפשרויות או להתפשר על אחת מהן.

כיום אין הדבר כך. אולי זה היה נכון בעבר, אך בשנים האחרונות יש מודעות הולכת וגוברת לנושא של תזונה נכונה, בריאה ומאוזנת ולכן כיבוד בריא לאורחים זה לא דבר שקשה מדי למצוא.

כל מה שצריך זה לפתוח את הראש וללמוד מעט על שלל האפשרויות העומדות כיום בפניהם של אנשי מקצוע מעולם הקייטרינג לאירועים.

ליצירת קשר לחצו כאן 03-5600274

למידע נוסף לחצו כאן  

מהו כיבוד בריא לאירוע ואיך יודעים לבקש אותו?

על מנת להבין מה נחשב בתור כיבוד בריא צריך להכיר את העקרונות של תזונה בריאה.תזונה בריאה היא אכילה של אוכל עתיר חומרים מזינים והתרחקות ממזונות מעובדים, ממזונות עתירי שמן ועתירי סוכר.
מומלץ לאכול אוכל גולמי ללא עיבוד או אחרי עיבוד מזערי. חשוב להתרחק ממזונות עם תוספים שונים כמו חומרי צבע מלאכותיים, מתיקים מלאכותיים, עמילנים לבנים ועוד

שימו לב, לא כל המזונות הקפואים דומים זה לזה, יש כאלה שאין נזק באכילתם. אם אתם רוצים לזהות את המזונות המעובדים והמזיקים, עברו על רשימת המרכיבים. אם רשימת המרכיבים מזכירה לכם רשימה של כימיקלים, זה כנראה מזון מעובד ומזיק.

יש להעדיף אכילה של אוכל טרי על פני אכילה של מזון מקופסאות או משקיות. אם אתם רוצים, למשל, לאכול תירס, העדיפו תירס טרי על פני תירס קפוא בשקיות או שימורים של גרעיני תירס וכן הלאה.

חשוב להרבות באכילת חלבונים, גם חלבון מן החי וגם חלבון מן הצומח. אל תאכלו חלבונים מקופסאות או משקיות קפואות, גם כאן, מומלץ להעדיף אוכל טרי.

נסו להתנזר עד כמה שאפשר מסוכר, בעיקר ממזונות עתירי סוכר כמו תרכיזים למיניהם, פחמימות ריקות ועוד.
בסוכר אין תועלות בריאותיות, לא לסוכר שנוסף למזונות ולא לסוכר שנמצא על המדף בארון.
מחקרים רפואיים מוכיחים כי הסוכר הוא אחד הגורמים למגפת ההשמנה של דורנו, למחלות לב, למחלות כבד שומני ועוד.

אכלו סוכרים טבעיים הנמצאים בפירות, במוצרי חלב ועוד. במזונות אלו, נוסף לסוכר, יש ויטמינים, סיבים, חלבונים ועוד מרכיבים המוסיפים לבריאות. הם מסייעים לפירוק הטבעי של הסוכר וממזערים עד כמה שאפשר את ההשפעה המזיקה של תוספי סוכר. שימו לב לצריכת השומן היומית שלכם, לא השומן הוא הגורם המסוכן, אלא הצריכה המוגזמת שלו, ותמיד כדאי להעדיף שומן בלתי רווי כמו שמן זית, שמן אגוזים, שמן חמניות ועוד. שומנים אלו נחשבים לשומנים טובים כי הם עשויים למנוע מחלות לב וסוגי סרטן שונים.

אכילה מרובה של סיבים תזונתיים מועילה לבריאות וגם מסייעת לירידה במשקל. יש שני סוגים של סיבים תזונתיים, סיבים מסיסים וסיבים בלתי מסיסים. הסיבים המסיסים נמצאים במגשי פירות, במגשי ירקות, סלטים  ובחיטה והם מסייעים לסילוק הפסולת מהגוף. סיבים בלתי מסיסים נמצאים בפולים, בשיבולת שועל והם מסלקים מהגוף חומרים מזיקים כמו כולסטרול ועוד.

לא חשוב איזה סוג של סיבים תאכלו, חשוב שתאכלו הרבה סיבים שיתרמו לבריאות הגוף.

תזונה בריאה מבוססת על שימוש נרחב בירקות ופירות ובחירה בשיטות בישול והכנה שאינן כוללות טיגון וכמובן התבססות על טריות של המרכיבים ובחירה בחומרי גלם מעולים ואיכותיים ביותר.

כל מנה שמתאימה בתור כיבוד לאירוח או כאופציה לקייטרינג יכולה להיות מבושלת בדרכים פחות או יותר בריאות וכאשר אנשי מקצוע הם אלה האמונים על הכנת הכיבוד לאורחים – אפשר יהיה לסמוך עליהם שהם יבחרו בדיוק את המרכיבים והשיטות שיהפכו את הכיבוד לבריא ככל האפשר.

אין זו סתירה. כיום זה אפשרי – זה  גם טרי, גם בריא וגם מאד מאד טעים! האורחים שמקפידים על אורח חיים בריא ומאוזן יידעו היטב להעריך את הבחירה בכיבוד איכותי ובריא אשר בזכותו הם לא צריכים להתלבט לפני שיאכלו.

גם לאורחים שלכם מגיע כיבוד איכותי, טרי ובריא באירוע!

אנחנו בקייטרינג "דליס- מגשי אירוח" מודעים לחשיבות של כיבוד בריא והצוות שלנו עבר השתלמויות רבות בתחום האוכל הבריא.
נדע להכין עבורכם את המנות הבריאות והמתאימות לכם מתוך שימוש בחומרי גלם מעולים, טריים ואיכותיים!
מנות שיציגו את הכיבוד ואת האירוע שלכם ברף חדש וגבוה של סטנדרטים שהאורחים שלכם עדיין לא הכירו!

מרכז הזמנות ארצי 03-5600274
כשר מהדרין בד"צ בית יוסף 
[email protected]
צרו קשר
   
נשמח לשמוע מכם!
מספר נייד לא תקין